Zeewolde

Kerstkaarten voor iedereen

Sommige mensen in Zeewolde brengen de feestdagen alleen door of hebben het nodige meegemaakt waardoor ze wel een extra lichtpuntje kunnen gebruiken. Een Kerstkaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende kan dan veel voor de mensen betekenen. 

Vorig jaar is deze Kerstkaartenactie ingezet door Stichting de Basisz en krijgt ook dit jaar vervolg. Leuk om te melden is dat er van meerdere kanten initiatieven komen om dit waar te maken.

Kerstkaartenactie

Deze zijn bij elkaar gezet om op deze manier zoveel mogelijk mensen een kerstkaart te kunnen geven. Immers samen sta je sterk!

Bij Stichting de Basisz werd afgelopen weken al druk gewerkt aan het maken van een aantal prachtige kaarten. Speciaal om uit te delen in deze Kerstperiode voor mensen die opzien tegen deze donkere dagen.

Net als vorig jaar wordt er in de Albert Heijn een gelegenheid gecreëerd om een mooie wens of kerstgroet te schrijven. Natuurlijk mag dit ook op een eigen meegebrachte kaart. Dit kan op dinsdag 17 december tussen 13.00 en 15.00 uur.

Ook Bibliotheek Zeewolde schrijft voor anderen een kerstkaart. Tijdens de vrijwilligersochtend doen zij dit met elkaar, maar op de Kerstmarkt, 20 december is er op de kraam van en bij de Bibliotheek ook de gelegenheid om een kerstkaart te schrijven.

Nog meer initiatieven zijn er opgezet hiervoor! Het is goed om te zien dat Zeewolde toch om elkaar wil denken, zeker in deze kerstperiode.
Daarom is er in de Oude Bieb van 17 tot en met 21 december een tafel, waar 'Even Buiten' kaarten beschikbaar stelt om te schrijven. Zij hebben ook op 20 december een kraam waar geschreven kan worden.

Kaarten naar de mensen
Via Welzijn Zeewolde hebben al diverse organisaties zich gemeld waar mensen bekend zijn die een kaartje verdienen en ook nodig hebben.
Verder gaan de initiatiefnemers van de Basisz als “Secret Santa” aan de slag om kaarten bij de mensen te laten komen.

Wil je zelf iemand opgeven die een kaart verdient? Dat kan natuurlijk ook! Geef dan de naam en het adres van de ontvanger door aan Welzijn Zeewolde via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat je hart spreken, zeker rond Kerst!

Advertentie