Zeewolde

Kinderactiviteit “Nestkastjes timmeren”

Wil jij de vogels een mooi huisje geven?  Kom dan op zondagmiddag 3 maart 2019 tussen 13.00 en 16.00 uur naar de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29. Dan kun je een nestkastje maken. Je mag het nestkastje meenemen om dit thuis in de tuin op te hangen. Zo help je de vogels aan een warme en veilige nachtrust en het is ook mooi op tijd voor het komende broedseizoen.

IVN Zeewolde, Nestkastjes timmeren

IVN Zeewolde zorgt voor het hout, de spijkers en schroeven. Om goed te kunnen werken vragen we je een kruiskopschroevendraaier mee te nemen. Deze activiteit is bij uitstek gericht op kinderen. De ouders kunnen meehelpen en ondertussen genieten van een kopje koffie/thee. De kosten zijn € 7,50 per nestkastje.

Samen met Vogelbescherming Nederland vraagt IVN Zeewolde in dit jaargetijde speciaal aandacht voor de huisvesting van vogels. Dit wordt voor veel vogels steeds moelijker omdat daken beter geïsoleerd zijn, kieren worden gedicht en heggen maken plaats voor schuttingen. Veel vogels zijn al op zoek naar een geschikte nestgelegenheid maar ook zoeken ze naar beschutting om te schuilen en te slapen. Vogelbescherming Nederland  en IVN Zeewolde adviseren iedereen de vogels te helpen door nu een vogelkastje in de tuin te plaatsen. Jij kunt ze helpen door een nestkastje te maken. Kom lekker timmeren op 3 maart a.s. in de Roode Schuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de begeleidster via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie