Zeewolde

Kinderboekenweek in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Woensdagmiddag 3 oktober 2018 start de Kinderboekenweek in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Het thema is “Vriendschap, Kom er bij!”
Kinderen zijn met vrienden, (groot)ouders, begeleiders, ooms, tantes, buren enz. van harte welkom in de bibliotheek.

Vanaf half 2 begint de feestelijke Startmiddag.
Kinderen maken van alles mee, leren veel en maken plezier in de bibliotheek met o.a. Codewoord; een quiz voor nieuwsgierige kinderen of Elfjes (gedichtjes) maken voor poëtische kinderen. 
Amnesty International legt uit wat kinderrechten zijn en hoe we jongeren over de hele wereld een hart onder de riem kunnen steken door het sturen van kaarten en berichtjes via social media.
Er liggen GRTZ! Kaarten klaar om te schrijven en te versturen en via Twitter sturen we berichten de wereld in. Paspoorten met opdrachten en uitleg zijn ook aanwezig.
Unicef zorgt er voor dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben en laat tijdens de startmiddag zien dat elk kind er bij hoort.
Kinderen die aan alle activiteiten hebben meegedaan ontvangen een vriendschapsbandje cadeau van de bibliotheek en er kan ook door de kinderen zelf een vriendschapsarmbandje worden gemaakt.

Programmaoverzicht:
3 okt. Startmiddag
5 okt. Filmvoorstelling vriendschap 8-11 jr.
12 okt. Verteltheater TamTam 3-8 jr.
12 okt. Filmvoorstelling vriendschap 12-15jr.

Voor het reserveren van kaartjes voor de film: www.flevomeerbibliotheek.nl

De Kinderboekenweek duurt tot 14 oktober. De bibliotheken staan vol met mooie, spannende, ontroerende en leerzame boeken voor kinderen. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Kinderen zijn vanzelfsprekend gratis lid.

 

Kinderboekenweek in Flevomeerbibliotheek
Advertentie