Zeewolde

Koffieochtend Welzijn Zeewolde

Gezellig op de koffie bij Welzijn Zeewolde. En tegelijkertijd even je verhaal kwijt kunnen. Bijvoorbeeld over wat je bezig houdt of wat de coronaperiode met je doet. Zo’n 25 Zeewoldenaren, meest senioren, hadden de uitnodiging voor de gratis koffieochtend op dinsdag 6 oktober aangenomen. Met een knappend haardvuur, kaarsjes op tafel, en natuurlijk de koffie met appelgebak, zorgde fika én voor de sfeer en de inwendige mens. Aan verschillende tafeltjes boden de teamleden van Zeewoldevoorelkaar een luisterend oor. 

Koffieochtend Welzijn Zeewolde

De koffieochtend, waarvan op het laatste moment werd besloten deze toch door te laten gaan, bood in verband met de coronamaatregelen plaats aan dertig mensen. Al snel liep het tegen tienen gezellig vol in het restaurant. Onderwijl genietend van een goede bak koffie en een vers stukje taart waren de gasten druk in gesprek. De tafels en stoelen waren zo geplaatst dat er voldoende afstand bewaard kon worden. Dat viel niet altijd mee, zeker niet voor senioren bij wie het gehoor niet meer is zoals het was. Dan is het pratend overbruggen van 1,5 meter best een uitdaging, helemaal in een rumoerige ruimte. Maar iedereen deed zijn of haar best.

De reacties op de koffieochtend waren positief. “Hartstikke leuk om even in een andere omgeving zo met elkaar koffie te kunnen drinken”, liet een gast weten. Het grootste gemis vanwege de corona zijn de sociale contacten, zo bleek wel uit de gesprekken. “Het niet meer naar een vereniging of naar de kerk kunnen”, gaf iemand aan. “Dat vind ik het ergste.” Toch waren veel van de aanwezigen tevreden over wat er zoal in Zeewolde gedaan wordt. “Maar je moet zelf ook actie ondernemen hé, niet blijven wachten tot iemand naar je toe komt”, was een advies.

Sommige gasten waren in gezelschap gekomen, bijvoorbeeld met een partner, vriendin of andere bewoners uit eenzelfde appartementencomplex, maar er waren ook mensen die alleen kwamen. Teamleden van Zeewoldevoorelkaar zorgde ervoor dat die mensen bij elkaar aan een tafel kwamen te zitten, waardoor nieuwe contacten werden gelegd. Ook werd er gesproken over wat Zeewoldevoorelkaar zoal kan doen voor mensen die hulp nodig hebben of hulp willen bieden. Het merendeel van de gasten kwam die ochtend voor het gezellige samenzijn. Zo ook Sjaak en Jan, twee van de weinige heren in het gezelschap. Op de vraag van Zeewoldevoorelkaar of zij nog iets voor hen kon betekenen, kwam een duidelijk antwoord: “nee hoor, ik vond het gewoon fijn dat ik even mijn ei kwijt kon en dat er naar mij geluisterd werd.”

“Dat was goed om te horen”, reageerde Renate Vos – van Ittersum van Zeewoldevoorelkaar, “daar doen we het tenslotte voor.” Zowel de organisatie als de gasten waren het erover eens dat deze koffieochtend een vervolg mag krijgen. “In deze coronatijd moeten we kijken naar wat wél mogelijk is”, geeft Stan Stokvis, projectleider van Zeewoldevoorelkaar, aan. “Juist nu is dat zo belangrijk.” Meer informatie vind u hier of bel 036-522 4655 of ga langs in De Meermin: dinsdag en woensdag van 09.30 – 11.30 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

bron: Zeewolde Actueel

Advertentie