Loading...

Krabbelbaan IJsclub geopend
Krabbelbaan en ijsbaan IJsclub geopend

Zaterdag 13 februari kon ook de rondgaande baan geopend worden onder voorbehoud van de ijskwaliteit. De zon is al krachtig en daardoor is het ijs vooral aan de noordkant erg slecht. Indien nodig zal de noordkant afgesloten worden. Dan kun je niet meer rondrijden. Donderdag 11 februari was er een “Historisch moment” in Zeewolde: de krabbelbaan van ijsclub Zeewolde werd geopend. Dit is de eerste keer sinds deze in 2018 klaar was, dat deze in gebruik kon worden genomen. De ijsmeesters van de ijsclub zijn druk met het prepareren van de grote baan. Als het nog goed vriest dan zou deze vrijdag open moeten kunnen gaan. Burgemeester Gorter was aanwezig bij de opening. Waar hij ook nog benadrukte “dat de kleine baan voor de kleintjes is , de grote voor de groten”. De opening werd gedaan met een schoolklas van het Christiaan Huygens onderwijs die speciaal voor deze gelegenheid de kans had gekregen te komen schaatsen.

Ook burgemeester Gorter is heel blij dat nu toch echt op deze baan kan worden geschaatst. Zelfs zo blij dat hij na het lint met een virtuele schaar te hebben doorgeknipt ook nog een serpentinewerper zijn werk liet doen.

Ook nam de burgemeester nog even de tijd om met de kinderen te spreken. Zo wilde hij weten wie er al kon schaatsen en ook wie het nog nooit had gedaan. Daarna konden de kinderen, die zich vooraf al warm hadden gedraaid, heerlijk hun gang gaan. En uiteraard kon niet uitblijven dat er onderling wedstrijdjes plaatsvonden.En de verwachting is dag morgen een hele school de gelegenheid krijgt te komen schaatsen.

Op de website van de ijsclub staan de maatregelen die genomen zijn omschreven. De toegang is dit jaar gratis. Er is geen koek- en zopie en ook zijn er geen toiletten aanwezig.

Wat de grote baan betreft: het moet toch nog wel een nachtje goed vriezen. Het zuidelijke deel van de ring is goed, die ligt in de schaduw van de bomen. Het noordelijke deel ligt vol in de zon en heeft het dus overdag zwaar te verduren. Met een goede nachtvorst aankomende nacht is de kans groot dat morgenvroeg de ovale baan al in gebruik kan worden genomen.

Tekst en foto’s Ruud van Velzen
Eindredactie: Marianne Guldemond