Zeewolde

Kramen, koren, kersttrein en kerstmannen op het Kerstfestijn

Het Kerstfestijn dat dit jaar vlak voor de kerst plaatsvindt (vrijdag 23 december 2022) in Zeewolde is inmiddels een echte traditie. Een kleine zestig standhouders sluiten dit jaar aan met mooie en ambachtelijke producten. In de sfeervolle straten van het centrum is het deze vrijdag tussen 15.00 en 21.00 uur heerlijk struinen langs de kramen.

De standhouders hebben ieder weer een uniek aanbod. Van sieraden, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, mutsen en handschoenen tot accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes. Aan de inwendige mens is ook gedacht, zo zijn er winterse gerechten zoals oliebollen, braadworst en winterse dranken.

Kerstman

Niet alleen de inwoners en publiek van buiten Zeewolde zijn de enige bezoekers. Naast de Charles Dickens personages heeft de kerstman ook zijn weg gevonden naar Zeewolde.

Kramen, koren, kersttrein en kerstmannen op het Kerstfestijn

Kinderen die dat leuk vinden mogen die dag met hem en zijn kerstelf/rendier op de foto. Naast de kerstman is er ook aan de muziekliefhebbers gedacht. Zo zijn er verschillende muzikale optredens zoals bijvoorbeeld de Trossen Los, Popkoor Splash, AMVZ, BigBand Swaywolde en de Cigarbox.

De diverse optredens vinden plaats in het centrum en vanuit de muziektruck op het Raadhuisplein bij de sfeervol verlichte Aanloophaven. Hier staan ook diverse foodtrucks opgesteld voor de inwendige mens.

Kersttreintje

Aan de kleintjes is ook gedacht! Op het Raadhuisplein vind je het station van het kersttreintje dat tijdens dit evenement vanaf 16.00 uur gratis rondrijdt over de kerstmarkt. Vanaf het eindpunt (Marktpad/Piioniersweg), rijdt het treintje weer terug naar het Raadhuisplein.

De organisatie van het Kerstfestijn is in handen van Winkelhaven Zeewolde i.s.m. stichting Puur Zeewolde.Advertentie