Zeewolde

Leefbaar Zeewolde roept Defensie op tot duidelijkheid over kazernekomst

Het ministerie van Defensie moet snel duidelijkheid geven over de komst van een grote kazerne in het buitengebied van Zeewolde. Leefbaar Zeewolde doet die oproep in een brief aan het ministerie.

Defensie wil een grote militaire kazerne bouwen in Flevoland. De plek in de buurt van de Nijkerkerbrug wordt als meest geschikt gezien. In totaal is er zo'n 500 hectare grond nodig voor de locatie van de Landmacht. Het kabinet neemt deze zomer een besluit, maar tot die tijd deelt Defensie weinig inhoudelijke informatie over het plan.

Leefbaar Zeewolde roept Defensie op tot duidelijkheid over kazernekomst

Leefbaar Zeewolde wil dat de plannen verder worden toegelicht. Dan kan de gemeente met inwoners in gesprek gaan over de voorgenomen bouw van de superkazerne. Boeren die een bedrijf hebben in het gebied zitten nu in onzekerheid, zegt de grootste partij in de gemeenteraad. Het ministerie moet voor 12 mei met meer duidelijkheid komen en niet langer wachten, eist Leefbaar. Dan kunnen de plannen worden besproken tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad.

Het is niet voor het eerst dat de partij vraagt om duidelijkheid. Eind januari werd er ook al een oproep gedaan. Daar kwam toen geen reactie op vanuit Defensie.

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie