Zeewolde

Leerlingen Obs De Wetering op bezoek bij ‘Bij Boer Sjaak”

Na een winterstop van 4,5 maanden zijn de eerste schoolklassen weer bij het melkveebedrijf J.C.N. Dekker / Bij Boer Sjaak aan het Nulderpad op bezoek geweest. Maar liefst 28 leerlingen van groep 5/6 van openbare basisschool De Wetering uit Zeewolde kwamen woensdag naar de boerderij.

“Naast het leeraspect omdat kinderen niet altijd beseffen waar de melk vandaan komt, vind ik het ontzettend leuk om kinderen op ons melkveebedrijf te ontvangen. Kinderen die voor de eerste keer op bezoek zijn, vragen altijd of ze de koeien en kalfjes mogen aaien. Dat mag bij ons”, vertelt Hildegonda Ytsma over het bezoek van de schoolkinderen. Na een korte introductie kregen de kinderen een rondleiding over het melkveebedrijf. Na een lekkere proeverij van kaas en drinkyoghurt werd het boerderijbezoek vervolgt met diverse opdrachten in circuitvorm. “De opdrachten staan in het teken van o.a. de koeien, de kalfjes en het veevoer” licht Hildegonda toe. Boter schudden deden de kinderen gezamenlijk en het bezoek werd afgesloten met het “waar of niet waar spel”.

Bij Boer Sjaak

Het was een leerzame en geslaagde ochtend, waarbij de kinderen, leerkrachten en ouders hebben genoten van het bezoek bij de boerderij.

Advertentie