Zeewolde

Lezing rondom boekje Alleen maar zand en riet

Ook zo genoten van het boekje Alleen maar zand en riet? Of ga je het boekje over de begintijd van ons dorp nog lezen? In oktober, de Maand van de Geschiedenis, organiseert FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde een lezing rondom het boek. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 21 oktober van 10.30 tot 12.00 uur.

Ronald Spanier, directeur van Landschapsbeheer Flevoland en uitgever van Alleen maar zand en riet, is te gast om te vertellen over de begintijd van Zeewolde en de totstandkoming van het boek. Tijdens de lezing worden veel foto's getoond en zullen ook enkele inwoners van het eerste uur iets vertellen.

Polderpioniers
De visie van polderpioniers op het landschap en de natuur van onze bijzondere provincie blijft boeien. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om de verhalen van de eerste bewoners van Zeewolde op te tekenen en bereikbaar te maken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Flevoland.

In het boekje Alleen maar zand en riet komen de mannen en vrouwen uit de begintijd aan het woord over het landschap rond het Zeewolde van toen. De korte, persoonlijke verhalen worden geïllustreerd met mooie archieffoto’s.

Gratis toegang ivm 40-jarig bestaan
Omdat Zeewolde volgend jaar 40 jaar bestaat is de toegang voor iedereen gratis, inclusief koffie/thee en wat lekkers.

Reserveer je gratis toegangskaartje op www.flevomeerbibliotheek.nl. Er is beperkt plek, dus wees er op tijd bij.

Advertentie