Zeewolde

Lidl schenkt 1.200 planten aan bijvriendelijk Zeewolde

Donderdag 13 december heeft wethouder Egge Jan de Jonge het startsein gegeven voor het planten van 1.200 bijvriendelijke planten. Dit deed hij samen met Erwin van Liempd, directeur Landschapsbeheer Flevoland, Renée Bijvoets van Duurzaamheid Lidl Nederland en Thijs Otten, assistent supermarktmanager van Lidl Zeewolde.

Lidl schenkt 1.200 planten aan bijvriendelijk Zeewolde

Zeewolde is één van de gemeenten met het predicaat 'bijvriendelijk', die planten krijgt van Lidl. Met een actie konden klanten van Lidl hun statiegeld doneren aan Nederland Zoemt. Landelijk leverde deze actie voor Nederland Zoemt € 38.806 op. Lidl heeft dit bedrag verhoogt naar € 50.000. Met dit geldbedrag worden dit najaar in tien gemeenten bijvriendelijke bomen en struiken geplant.
De 1.200 planten ter waarde van € 3.000 komen in een zogenoemd bijenlint achter de muur van Serra in het Weteringpark. Dit bijenlint bestaat uit de volgende planten: aalbes, egelantier, gelderse roos, hondsroos, kardinaalsmuts, gele kornoelje, liguster, sleedoorn, boswilg en wegedoorn.

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur&Milieu. Het project is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De organisaties willen het voedselaanbod en de nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland structureel vergroten. Het gaat namelijk niet goed met de wilde bij, de helft van de 358 soorten is bedreigd. Van het groente en fruit dat wij eten is 80% afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.

Advertentie