Zeewolde

Lions Polderrally op zaterdag 23 april

Nadat de 5e editie van de Lions Polderrally in 2020 en 2021 vanwege het rondwarende coronavirus niet kon doorgaan, gaat het er nu toch eindelijk van komen.

Een karavaan bestaande uit 25-30 uitzonderlijk fraaie automobielen uit een glorierijk verleden tot en met uitdagende hedendaagse sportcoupés doorkruisen op zaterdag 23 april de Flevopolder. De tulpenvelden die dan in volle bloei staat geven de rally het mooist denkbare decor.

De Lions Polderrally, een initiatief van deze serviceclub, heeft inmiddels een prominente plaats verworven op de jaarlijkse evenementenkalender van Zeewolde.

Lions Polderrally op zaterdag 23 april

Jong en oud kan zich vergapen aan de prachtige ‘collectors items’ en aanwezig zijn bij start en finish.

• 10.00 uur: opstelling van de deelnemende wagens op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis.
• 10.15 uur: fotomoment met wagen, chauffeur, bijrijder en sponsor
• 10.30 uur: start Polderrally vanaf het Kerkplein, elke 3 minuten vertrekt een auto
• rond 14.45 uur finish van de 1e auto’s bij lunchroom Brioche, Bolwerk 4.

Organisator en Lion Jan Groenendijk: ‘onze Polderrally heeft inmiddels naam gemaakt gezien de spontane aanmeldingen die wij binnenkrijgen uit de regio en daarbuiten. Het gebeurt niet elke dag dat er zo’n schitterend assortiment aan bijzonder voertuigen zich binnen de gemeentegrens laat zien. De Polderrally brengt op wel heel originele wijze het motto van onze serviceclub Lions helpen! in praktijk. Ook bij deze editie zullen Zeewoldenaren, die om fysieke of psychische reden best weer eens een leuke dag kunnen gebruiken, plaatsnemen op de bijrijdersstoel van zo’n indrukwekkend voertuig’, aldus Groenendijk.

Goede doelen

Zoals gebruikelijk bij Lionsclub Zeewolde wordt het batig saldo van de Lions Polderrally aan goede doelen geschonken, ditmaal aan:

1. MMM Zorgboerderij
Een woongemeenschap voor kinderen met een werkondersteuningsvraag. Een uniek concept waar wonen, (samen)werken, leren en begeleiding centraal staan in dit gemengd boerenbedrijf. De zorgboerderij omvat een woongebouw met ruime eigen tuin, een gemengd boerenbedrijf met een kinderboerderij, een natuurvoedingswinkel Boerderijwinkel MMM, een theeschenkerij en een 18 holes midgetgolfbaan.

2. Het vergeten kind
In Nederland wonen de gelukkigste kinderen ter wereld. Maar dit geluk geldt helaas niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind kan voelen.

Spontane inzet 

De Lionsleden zijn dankbaar voor de spontane inzet van de autobezitters en het Zeewoldense bedrijfsleven om een kwetsbare doelgroep een prachtige lentedag te bezorgen en bij te dragen aan de steun voor de goede doelen. Graag roepen de Lions de dorpsbewoners op in groten getale aanwezig te zijn om de deelnemers uit te zwaaien. Het gebeurt niet elke dag dat er zo’n schitterend assortiment aan bijzondere voertuigen zich binnen de gemeentegrens laat zien!

foto: Rene Tuinte

Advertentie