Zeewolde

Lokale Omroep Zeewolde bestaat tien jaar

Vandaag, 26 juli 2021, viert de Lokale Omroep van Zeewolde (LOZ) haar tienjarig bestaan. Precies een decennium geleden werd de omroep opgericht.

“Daar mogen we hartstikke trots op zijn”, vindt voorzitter Jan van de Beek van de Lokale Omroep Zeewolde. Hij geeft leiding aan een groep van 40 vrijwilligers en twee verslaggevers die vanuit een samenwerkingsverband met Omroep Flevoland en de NOS bij de lokale omroep zitten. “Het is een hechte groep die graag doet wat ze wil.”

De LOZ ontstond 10 jaar geleden als afsplitsing uit RTV Zeewolde. Een groep vrijwilligers van die omroep wilde het anders aanpakken en besloot een eigen omroep te starten. In eerste instantie gebeurde dat nog onder de namen Zeewolde FM en RTV Wolderwijd, maar na het samenvoegen van de twee afsplitsingen werd gekozen voor de naam Lokale Omroep Zeewolde.

Lokale Omroep Zeewolde bestaat tien jaar

Het lukte de LOZ niet direct om een zendmachtiging te krijgen, maar in 2016 koos de gemeenteraad van Zeewolde er alsnog voor om met de LOZ in zee te gaan.

“Er zijn zoveel zaken geweest die leuk waren de afgelopen tien jaar”, zegt Jan. Hij ziet de urenlange live uitzending op Koningsdag vorig jaar als een hoogtepunt. “Als je kijkt hoe we dat hebben gedaan in corona tijd. We hadden nog nooit een televisie uitzending gemaakt. Om dan meteen een marathon uitzending te maken, dat hebben we met verve gedaan.”

“Ook een bijzonder moment was de Mont Ventoux. Wij mochten er bij zijn toen Erik Kamphorst, die inmiddels is overleden aan ALS, voor de laatste keer de berg beklom. Dat zijn wel hele memorabele momenten.”

Afgelopen weekend stond een lange jubileum live-uitzending gepland, maar deze kon vanwege de aangescherpte corona maatregelen niet door gaan. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de speciale uitzending plaats kan vinden.

Advertentie