Zeewolde

Maak Zeewolde Fietsvriendelijk! Vul de Enquête Fietsgemeente 2024 in en Win een Nieuwe Fiets!

De Fietsersbond roept iedereen die in Zeewolde fietst (inwoner, forens of recreant) op om de enquête Fietsgemeente 2024 in te vullen. Deel je mening over de fietspaden, aandacht voor fietsveiligheid en je fietsbeleving in de gemeente Zeewolde. Als fietsers weet jij als geen ander of het fijn fietsen is en wat er beter kan. 

Met de enquête onderzoekt de Fietsersbond het fietsklimaat in alle gemeenten in Nederland. Waarom meedoen aan de enquête? Met de resultaten uit het onderzoek kunnen we samen met onze vrijwilligers gemeenten stimuleren het fietsbeleid te verbeteren. Zo helpen we fietsen veiliger, comfortabeler én leuker te maken. Denk aan het aanpassen van gevaarlijke kruisingen of het verwijderen van paaltjes op het fietspad. Een beter fietsklimaat betekent dat het veiliger en fijner wordt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers. Deelnemers aan de enquête maken kans op een nieuwe fiets naar keuze ter waarde van 2.000 euro.  

De enquête kan tot en met 12 november 2023 worden ingevuld via www.fietsersbond.nl/fietsgemeente

Fietsgemeente 2024

De Fietsgemeente verkiezing wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Fietsersbond. Met het resultaat kan een gemeente samen met de lokale Fietsersbond afdeling ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt. De winnaar krijgt de felbegeerde titel Fietsgemeente 2024.  

Bij de vorige editie beoordeelden 48.000 fietsers hun gemeente. Gemeente Schiermonnikoog ontving de titel Fietsgemeente 2022. De speciale onderscheidingen werden in 2022 gewonnen door Zoetermeer (beste grote gemeente), Gooise Meren (beste middelgrote gemeente) en Alphen-Chaam (snelste stijger).

Advertentie