Zeewolde

Mantelzorgers in het zonnetje

Met een heerlijk verzorgd avondje uit in The Lux werden mantelzorgers uit Zeewolde vrijdag 8 november jl. in het zonnetje gezet. De activiteit vond plaats in het kader van de Dag van de Mantelzorg en werd aangeboden door de gemeente Zeewolde als waardering. Mantelzorgers zorgen, vaak langdurig en onbetaald, voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Meestal gaat het om zorg voor personen met een langdurige ziekte, een beperking of een hoge leeftijd. Een taak die veel van de mantelzorgers vraagt en dan is het fijn als je je ook eens kunt ontspannen.

Mantelzorgers in het zonnetje in the Lux

Gemeente Zeewolde verraste de mantelzorgers dit jaar met een driegangendiner. Voor deze gelegenheid was de theaterzaal van The Lux sfeervol ingericht met feestelijk gedekte tafels. Wethouder Winnie Prins sprak de mantelzorgers toe. Zij gaf hen een welverdiend compliment en benadrukte dat de gemeente niet zonder hen kan. De Zingende Dames zorgden tussen de gangen door voor een geanimeerd muzikaal interactief intermezzo. Zij brachten zelfs een speciaal voor de mantelzorgers geschreven lied ten gehore, dat afsloot met de zin “Nu bent u het middelpunt, en dat is u gegund!”

Alle lovende woorden werden die avond dankbaar door de mantelzorgers in ontvangst genomen. Zij genoten zichtbaar van het ontspannen avondje uit. Aan het eind van de avond kreeg iedereen nog een kleine attentie mee naar huis; een kaars in de vorm van een hart, gemaakt door Philadelphia Zorg.

M.d.a. Saskia de Wijk (Zeewolde-Actueel)

Advertentie