Zeewolde

Marina van Arendonk krijgt waarderingsspeld bij afscheid

Marina van Arendonk nam woensdag afscheid als cultuurmakelaar van Zeewolde. Maar dat deed ze pas nadat ze het komende cultuuraanbod voor het Zeewolde onderwijs had aangeboden aan Cultuurwethouder Scheffer.

Dat burgemeester Gorter plotsklaps voor haar stond verraste haar zeer: “Oeh” Marina kreeg de waarderingsspeld uitgereikt voor haar inzet en grote betekenis op het terrein van kunst- en cultuureducatie in Zeewolde.

Ten overstaan van de cultuurcoordinatoren van de Zeewoldse scholen schetste Marina de moeilijke omstandigheden waaronder het cultuurprogramma van komend jaar tot stand was gekomen.

Burgemeester Gorter speld Marina van Arendonk de waarderingsspeld op

Het stichtingsbestuur van de Verbeelding meldde dat het budget was ingekrompen: “ We gaan afbouwen.” Het aanschrijven van fondsen, het verhogen van de leerlingbijdrage en bezuinigingen leidden tot het huidige aanbod. Een aanbod waar Marina toch over te spreken was. Bij de overhandiging van het cultuurprogramma aan wethouder Scheffer omschreef ze het aldus: “ Van een dubbeltje meer dan een kwartje……met weinig middelen toch een fantastisch programma.”
Scheffer reageerde meelevend: “Deze tijd kent grote uitdagingen, elk jaar puzzelen is momenteel de realiteit.”

Toneel

De aanwezigen werden vervolgens vergast op een prachtige toneelvoorstelling. Marina’s lievelingsboek Ronja de Roversdochter kwam dankzij Evi Rosiers en Cornelia Zambila tot leven. Er was bos, er waren roversburchten, er waren een jongen en een meisje, er was strijd en het kwam goed. Na afloop moest de zaal even bijkomen, zo was ze meegesleept in de avonturen van Ronja!
“ Hoe vertel je een boek in een uurtje, “ schetste Marina de prestatie van Evi en Cornelia,” dit is een voorbeeld van prachtige vertelkunst.” Waarna ze het volgende onderdeel van de middag wilde aankondigen. Maar daarin werd ze onderbroken met de mededeling dat er iemand voor haar was. En toen kwam dat perplexe ‘Oeh’ dus.

Waarderingsspeld

“ Voorgedragen door het onderwijsveld heeft het college op 11 juni besloten je de waarderingsspeld uit te reiken”, leidde Gorter het opspelden ervan in. Eerder had hij niet alleen verteld dat hij kunst- en cultuurbeleving belangrijk vond. Ook omschreef hij Marina als een verbindende schakel binnen de kunst-en cultuureducatie. Zijn aanwezigheid was bijzonder, want eigenlijk een taak van de wethouder. Gorter: “ Maar in dit geval wilde ik het zelf eens doen.” Marina kon het gebaar waarderen: “ Ik hou van buiten de lijntjes kleuren.”
Waarna de afscheidsreceptie losbarstte en het nog lang een feestje was in paviljoen de Verbeelding.

Advertentie