Zeewolde

Mogelijk datacenter Zeewolde van moederbedrijf Facebook

Meta, het moederbedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp zit achter de plannen voor een hyperscale datacenter in Zeewolde. Het bedrijf heeft dat woensdagochtend bekendgemaakt.


De gemeente is al sinds 2019 in gesprek over de komst van het datacenter op bedrijventerrein Trekkersveld. De gemeenteraad moet op 16 december een besluit nemen over de plannen. "Meta heeft de benodigde documentatie ingediend die ons in staat stelt mogelijk een datacenter in Zeewolde te bouwen", laat een woordvoerder weten.

Moederbedrijf Facebook komt in datacenter Zeewolde

"We hebben dit gedaan voor het geval dat het voor onze bedrijfsvoering nodig is om onze infrastructuur uit te breiden. Op dit moment ligt onze focus op het voldoen aan de vergunnings- en goedkeuringsprocessen die vereist zijn door de Nederlandse autoriteiten."


Om 11.00 uur wordt door de gemeente Zeewolde een speciale persconferentie belegd. Wethouder Egge Jan de Jonge (projectwethouder datacenter) en wethouder Wim van der Es (ruimtelijke ordening) geven een toelichting op de ruimtelijke plannen en de stand van zaken over de mogelijke komst van het datacenter. Lokale Omroep Zeewolde zal deze persconferentie integraal uitzenden via haar website en LOZ TV: bekijk 'm via deze link.

Advertentie