Zeewolde

Moederdag cake voor Stichting Bolera Palms School

In 2025 gaan er ruim 20 vrienden met elkaar naar Malawi om daar de Bolera Palms School te helpen met de uitbreiding van keuken en nursery . En daar is geld voor nodig. Daarom gaat de Malawigroep 2025 “Moni Malawi” cakes verkopen voor Moederdag. Dit is een van de acties die zij uitzetten om geld op te halen.

Dit doen zij bij Bakkerij de Toren. Op 10 en 11 mei staan zij met een kraam bij de winkel, daar kunnen de gereserveerde cakes worden opgehaald, maar is er ook nog genoeg gebakken om spontaan een goed gevulde cake op te halen. De opbrengst van de cakes gaat volledig naar Stichting Bolera Palmsschool. Dit kan ook omdat de cakes door de “Malawigroep” zelf worden gebakken. Bakkerij de Toren heeft ruimte en materialen beschikbaar gesteld om dit voor elkaar te krijgen. Dit vertelde Jeffrey Taalman tijdens het radioprogramma WWW@Zondagmorgen bij LOZ.

Veel gebakken cakes op een plaat in een ovenkar bij de bakker

Stichting Bolera Palmsschool bestaat sinds 2008 en de stichting steunt de school en de gemeenschap in Bolera, Malawi om onderwijs te bieden.

Een van de successen die zij hebben behaald is dat een van de leerlingen van de eerste lichting nu medicijnen kan studeren.

De school zorgt niet alleen voor onderwijs maar ook voor maaltijden op school, zodat de kinderen ook goed kunnen eten. Door vaste donaties zijn de vaste kosten de afgelopen 12 jaar voor een groot deel gedekt en kan de stichting continuïteit bieden. Daarnaast worden acties opgezet voor projecten. In de afgelopen jaren zijn er al diverse projecten uitgevoerd.

Denk aan het bouwen van lerarenhuizen naast uitbreiding van klaslokalen, maar ook het aanschaffen van een schoolbus of aanleggen van waterleidingen be hoort tot de projecten De keuken en de nursery staan voor nu op het programma. Maar er zal ook onderhoud gedaan worden aan de school en zal er kinderwerk gedaan worden. Door nauw contact met de mensen in Malawi worden deze projecten bepaald. Voor 2025 willen zij € 25 000,00 ophalen. De cake verkoop is een van de acties, er worden door de groep nog meer acties uitgezet.
De materialen die zij inkopen proberen ze waar mogelijk lokaal in Malawi te kopen om daar de economie te stimuleren.

De groep die naar Malawi gaat betaald reis en verblijf zelf. Het opgehaalde geld wordt volledig besteed aan de kosten van de projecten voor de stichting.
Lees meer over de stichting op de website: https://bolerapalmsschool.nl/

Advertentie