Zeewolde

Mogelijk meer gemeentelijke steun voor Classic Mike

De gemeenteraad van Zeewolde gaat de komende tijd kijken wat het meer zou kunnen betekenen voor Classic Mike. Dat is besloten na het werkbezoek van eerder deze week.

De negentien raadsleden en de collegeleden waren woensdag te gast bij het leer-/werkbedrijf aan de Tweespan. Bedrijfsleider Mike Kastrop gaf hen een inkijkje in het bedrijf en vertelde waarom dit bedrijf ooit gestart is, wie er allemaal werken en wat ze doen. “Iedereen heeft hier een heel bijzondere, andere achtergrond en we passen de organisatie aan aan de mensen in plaats van de mensen aan de organisatie”, deelde Kastrop de lokale politici mee.

“Het bezoek was superleuk. De politici zijn heel lang gebleven, stelden allemaal goede vragen en hadden ook veel aandacht voor de jongeren.

Mogelijk meer gemeentelijke steun voor Classic Mike

” Kastrop gaf echter aan met Classic Mike, dat eerder dit jaar werd uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland, graag nog meer jongens en meisjes te willen begeleiden. “Maar daar hebben we wel ondersteuning van de gemeente voor nodig.”

Classic Mike heeft momenteel achttien werknemers. “Er lopen nog meer jongens en meisjes in het dorp die een passie voor auto’s hebben en heel graag bij ons willen leren, maar die kunnen wij op dit moment geen plek bieden.” Die scenarioschets kwam wel over, merkte Kastrop. “De eerste reactie vanuit de raad was: ‘Dit kan niet, dit moeten we oplossen. Klaar.’”

Uithangbord

Burgemeester Gerrit Jan Gorter noemde Classic Mike tijdens het bezoek “een fantastisch mooi uithangbord voor de gemeente Zeewolde”, gaf aan dat het bedrijf “lokaal, regionaal, nationaal én internationaal in the picture” staat en vond het “een eer om te zien hoe je van een roestbak weer een mooi plaatje kunt maken”. Aan het eind van “de leerzame avond” overhandigde Gorter een pot met snoep aan het bedrijf.

Het door Kastrop benoemde aandachtspunt is natuurlijk aan de raad. Tom Zonneveld, fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, geeft aan dat dit onder de aandacht is. “Iedereen moet een kans krijgen op ontwikkeling en begeleiding, maar dat moet natuurlijk ook betaald worden. Dat heeft ons wel aan het denken gezet.” Wethouder Erik van de Beld heeft met Kastrop afgesproken op een later moment nog een keer bij hem terug te komen.

Advertentie