Zeewolde

Mogelijke komst defensie zorgt voor zo'n 7000 arbeidsplaatsen

Zo’n 7000 arbeidsplaatsen en ook nog 1.300 opleidingsplaatsen. Dat is wat de kazerne in het Horsterwold van Zeewolde moet gaan opleveren. Dit alles door een grootschalige reorganisatie die bij defensie moet gaan plaatsvinden. Dat zei commissaris van de Koning Leen Verbeek maandag in zijn nieuwjaarstoespraak.

In een interview aan Omroep Flevoland liet Commissaris Verbeek weten al geruime tijd aan het lobbyen te zijn voor de kazerne bij Zeewolde. "Ik heb zelf gesprekken gehad, zowel met Kamerleden als met vertegenwoordigers van Defensie als met de Staatssecretaris", vertelt de commissaris van de Koning. "In de vorige periode werd hier ook al vertrouwelijk over gesproken."

Mogelijke komst defensie zorgt voor zo'n 7000 arbeidsplaatsen

Eind 2022 werd bekend dat de locatie in het Horsterwold van Zeewolde een ideale locatie is, aldus staatssecretaris Christophe van der Maat, voor een nieuw te bouwen kazerne. In de eerste helft van 2023 zal het kabinet een besluit nemen over de definitieve locatie voor een nieuw te realiseren kazerne. 

Brandbrief

De bewoners die op de beoogde locatie zijn gevestigd met hun bedrijven zijn ontstemd en hebben een brandbrief gestuurd. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen die in Zeewolde woont, werkt, recreëert en bestuurt, zich bewust wordt van de impact van zo’n megagrote hypermoderne kazerne. Het betreft niet alleen ons als ondernemer maar ook jullie, het gaat namelijk ook over jullie toekomst”

Met de brandbrief doet men eveneens een oproep om zich te wapenen tegen de komst van de kazerne. “Wij roepen daarom inwoners, recreanten, de gemeente en de provincie op om op alle mogelijke manieren munitie te verzamelen om de komst van de kazerne tegen te houden dit unieke gebied te behouden. Machthebbers kunnen alleen maar hun spel spelen omdat wij het tolereren”

 

Advertentie