Zeewolde

Nautisch spektakel en familieplezier aan de haven – 12 & 13 juli a.s.

Beleef een onvergetelijk weekend in de Aanloophaven van Zeewolde! In het weekend van 12-13 juli ligt de haven vol met sleepboten, opduwers, tjalken, vracht- en visserijschepen, het KNRM-schip en het koninklijke jacht de Piet Hein.

Geniet met het hele gezin van twee dagen water- en walactiviteiten. Laat je betoveren door de prachtige schepen en de bruisende sfeer in Zeewolde. De Havendagen Zeewolde beginnen vrijdagavond 12 juli met een spectaculaire vlootschouw.

“In de loop van de vrijdagmiddag varen er meer dan zeventig boten de haven binnen wat ’s avonds voor een mooi schouwspel zorgt als de boten worden verlicht. Wij zijn trots dat er dit jaar weer zoveel schippers naar Zeewolde komen, het zijn echt allemaal stuk voor stuk unieke boten”, aldus Stein Docter, projectleider Puur Zeewolde.

Een volle aanlopohaven in Zeewolde, op het water met bootjes, aan de kant met publiek en kraampjes

Dit jaar sluit de KNRM, die dit jaar hun 200-jarig bestaan vieren, weer aan maar ook het koninklijke jacht de Piet Hein.
Het programma begint vrijdagavond met een spectaculaire vlootschouw. “We hebben een selectie gemaakt van tien bijzondere schepen die we die avond graag aan het publiek willen voorstellen. Een geweldige manier om meer te weten te komen over deze prachtige boten,” aldus Gerda Ochse, nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. Na de vlootschouw gaat de avond rockend verder met een optreden van de Undercover Rolling Stones tributeband.

Programma vol unieke activiteiten en muziek

De zaterdag start met een vol programma. In de volle Aanloophaven vindt er een kunst- en oude ambachtenmarkt plaats aangevuld met een zomermarkt en een omroepersconcours in het centrum van Zeewolde. Nostalgie is er in de vorm van een collectie stationaire motoren en er zijn volop mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende watersportgerichte en andere walactiviteiten. En natuurlijk worden de kinderen ook niet vergeten.

De avond wordt afgesloten met de Vlaamse band The Juliets. Een party band die bekend staat als onuitputbare explosie die het publiek weet te entertainen met de beste sing-along songs van gisteren en vandaag. Ze brengen een tot in de puntjes uitgewerkte show die voor een aardverschuiving, keelpijn en een legendarische avond zorgt.

 

Advertentie