Zeewolde

Negen stembureaus aangewezen

De Zeewoldenaren kunnen op woensdag 15 maart op negen locaties terecht om hun stem uit te brengen voor de Provinciale Statenverkiezing en waterschapsverkiezing. “Om het voor alle kiezers zo makkelijk mogelijk te maken om te stemmen, is er gezocht naar locaties die verspreid liggen door Zeewolde”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Opvallenderwijs is het aantal stembureaus lager dan vorig jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. “De verwachting is dat de opkomst voor deze verkiezingen lager is dan die bij de gemeenteraadsverkiezing van vorig jaar. Om deze reden kan er volstaan worden met het aanwijzen van negen stembureaus, in plaats van tien stembureaus zoals bij de gemeenteraadsverkiezing in 2022.”

Negen stembureaus aangewezen

De locaties waar gestemd kan worden, zijn:
Stembureau 1: Open Haven, Kerkplein 8
Stembureau 2: ’t Wold, Flevoweg 68
Stembureau 3: De Schuilhof, Elzenlaan 2
Stembureau 4: De Verbeelding, De Verbeelding 25
Stembureau 5: Voetbalvereniging Zeewolde, Horsterweg 202
Stembureau 6: ’t Kofschip, Corridor 76
Stembureau 7: De Toermalijn, Jade 49
Stembureau 8: Het Kruispunt, Gedempte Gracht 1
Stembureau 9: Panta Rhei, Gedempte Gracht 17

Het dichtstbijzijnde stembureau wordt vermeld op de stempas, maar in elk stembureau mag er gestemd worden. “De Kieswet bepaalt dat alle stembureaus zo gelegen en ingericht moeten zijn dat kiezers met lichamelijke beperkingen zoveel mogelijk hun stem zelfstandig kunnen uitbrengen. Alle stembureaus zijn op de toegankelijkheidseisen gecontroleerd door het team verkiezingen en een adviseur bouwkunde van Meerinzicht.”

Advertentie