Zeewolde

Cursus reizen met het openbaar vervoer start in november

Voor sommige mensen is het al wat langer geleden dat ze gebruikmaakten van het openbaar vervoer. Hebt u moeite met reizen met het openbaar vervoer of vindt u het allemaal een beetje overweldigend?  Door deze cursus van drie bijeenkomsten te volgen, waarvan de laatste een oefenreisje in de praktijk, blijkt het vaak allemaal mee te vallen.      

In drie bijeenkomsten wordt u wegwijs gemaakt in het reizen met het openbaar vervoer. Van het aanschaffen van een vervoersbewijs tot het plannen van een reis.

In de laatste bijeenkomst wordt het geleerde in de praktijk gebracht door een stukje met de bus en trein te reizen. U kan ervaren hoe gemakkelijk het reizen met bus en trein is.

Noteer de navolgende gegvens in uw agenda: 

Data:       donderdag 9, 16 en 23 november 2023
Tijd:         14.00 – 15.30 uur 
Locatie:   FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde, Kerkstraat 2, Zeewolde    

“Wat een gezellige middagen. Ik kijk uit naar het proefreisje. Dan ga ik oefenen met de automaten op het station en de samenreiskorting op de OV-chipkaart zetten.” Lea (74 jaar) 

Aanmelden

Wilt u meedoen aan deze cursus? Aanmelden is noodzakelijk.
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 038 – 45 40 130

Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten van het proefreisje zijn voor rekening van de deelnemer. De cursus is bedoeld voor 55-plussers. 

Meer informatie

De gemeente Zeewolde vindt het belangrijk dat haar inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. 

Kijk op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. 
Voor vragen kunt u bellen naar 038-45 40 130, of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie