Zeewolde

Nieuw festival bij Harderhaven: “Het werd binnen te klein”

Op 25 juni vindt er een nieuw festival plaats in Zeewolde. Restaurant ‘t Huus van Guus organiseert bij Harderhaven een festival met live muziek voor 2000 man. Het initiatief lijkt aan te slaan, inmiddels zijn er al bijna 1000 kaarten verkocht.

Het restaurant heeft al een tijd op zondag live muziek en zag de populariteit daarvan toenemen: “Dat begon met een man of 40, maar nu zitten we de afgelopen drie maanden eigenlijk wel vol met 150 bezoekers”, zegt eigenaar Maarten Nieuwenhuis. “Het werd binnen te klein.”

De plek waar het festival gaat komen (bron: Google Streetview)

Samen met de eigenaar van het naastgelegen haventerrein kwam Nieuwenhuis met het plan voor een festival. Nieuwenhuis heeft een achtergrond in het organiseren van festivals van voordat hij anderhalf jaar geleden zijn restaurant startte. Van de gemeente Zeewolde heeft hij een vergunning gekregen voor 2000 man. “We gaan nu de eerste keer wel gelijk XXL”, zegt hij. “Ik kan mij ook voorstellen dat we het vaker gaan doen en dan misschien niet meer zo groot. Maar we hebben wel veel ruimte". Inmiddels is bijna de helft van het aantal beschikbare kaarten verkocht. 

Het festival onderscheidt zich volgens Nieuwenhuis van andere evenementen in de omgeving doordat er eten uit het restaurant te verkrijgen is en er gefocust wordt op live muziek. “Het is niet zo dat er een zanger staat die alleen maar zingt. Overal staat een piano bij, gitaren, trompetten, noem maar op”. Het festival heeft ook gelijk al bekende artiesten aan zich weten te binden. In de line-up staan onder andere Meau, Douwe Bob en Speelman & Speelman. 

Advertentie