Zeewolde

Nieuwe vaarroute heeft potentie bewezen

Tijdens de zomerperiode werd er voor het eerst een veerpont ingezet tussen Zeewolde en Harderwijk. Gerbrand Schutten, directeur van dienstverlener Blue Amigo, blikt met gemengde gevoelens terug.

“Aan de ene kant hebben we een perfecte pilot gedraaid, maar aan de andere kant hebben we de aantallen die we hadden willen halen niet gehaald”, zegt Schutten. “Volgens de eerste tellingen - we zijn de laatste week nog aan het verwerken komen we uit op iets meer dan 9.000 reizigers en wij wilden er zo’n 17.000 hebben.”

Over de tweemaandelijkse pilot bekeken komt Blue Amigo dus uit op zo’n zestig procent van het gewenste aantal reizigers. “Natuurlijk te weinig ten opzichte van de begroting en de wens. Maar we zien daar ook wel een heel nadrukkelijke verklaring voor. We hebben gewoon een heel slechte zomer gehad qua weer en dat heeft enorme invloed gehad op het aantal reizigers.”

Eerste voorzichtige conclusies op pilot veerpont Zeewolde-Harderwijk

 

Op mooiweerdagen heeft de extra vaarroute - Blue Amigo vaart ook tussen Zeewolde en Horst - zijn waarde wel bewezen, vindt Schutten. “Op zulke dagen zaten we op aantallen van 350 tot 400 bezoekers per dag. Dus wanneer we er daar een stukje meer van hadden gehad, hadden we de streefaantallen met gemak gehaald.”

Potentie voor deze dienst is er zeker, geeft Schutten aan. “We hebben heel veel positieve reactie gehad op de route, de dienstregeling en de tarieven, dus het is absoluut een toevoeging op het bestaande aanbod. Maar we hebben gewoon te veel regendagen gehad.” Blue Amigo gaat nu met opdrachtgevers verder inzoomen op de cijfers en daaruit worden conclusies getrokken. “De slechte zomer is voor mij absoluut geen reden om niet naar de toekomst te kijken.”

Voor de pilot was 65.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeenten Zeewolde, Harderwijk en Ermelo, de provincies Flevoland en Gelderland en de Coöperatie Gastvrije Randmeren. Volgend jaar zal Blue Amigo het zonder subsidie moeten doen als het bedrijf door wil gaan met de vaarroute.

Advertentie