Zeewolde

Officiële opening N302 Ganzenweg - Knardijk

Het nieuwe kruispunt Ganzenweg - Knardijk gaat vanaf woensdag 7 september open voor het verkeer, maar op donderdag 1 september werd het kruispunt alvast feestelijk geopend. De genodigden werden met een bus naar de feestplek gebracht. Daar stond voor hen een drankje klaar en kon op foto’s worden gezien hoe de oorspronkelijke situatie was, hoe het eruitzag tijdens de werkzaamheden en hoe het moet worden.

Men werd met gouwe ouwe nummers, gezongen door een kapitein voorzien van een goede stem en een prachtig uitziende, Nemo-achtige muzikale duikboot, in de stemming gebracht. Uiteindelijk kwamen verschillende sprekers, waaronder Ronald van der Valk (Strukton) en Jan de Reus (gedeputeerde van de provincie Flevoland) ter zake.

Officiële opening N302 Ganzenweg - Knardijk

Zij vertelden dat het project, mede door een prettige samenwerking, in minder dan de geplande tijd en binnen het geplande budget was uitgevoerd.

Ook werd erop gewezen hoe op verschillende manieren rekening was gehouden met de omgevingsaspecten. Iets minder vlot verliep het onthullen van de naam van het kunstwerk. Een knoop kan je daarbij immers vreselijk in de weg zitten. Maar uiteindelijk werd de naam ‘Coupure Knardijk’ onthuld. Deze naam verwijst naar het doorbreken van deze dijk om de onderdoorgang mogelijk te maken. (foto: Ruud van Velzen)

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie