Zeewolde

Oldtimer Caravans weer gekeurd

Afgelopen weekend vond de OCC OK Keuring plaats bij RDW Keuringsstation Bouwheer. Deze keuring en taxatie is eens per drie jaar nodig voor de collectieve verzekeraar, maar wordt twee keer per jaar gedaan.
Dit wordt geïnitieerd door de Oldtimer Caravan Club. Deze vereniging van bezitters van kampeerwagens van 25 jaar of ouder heeft als doel om deze kampeerwagens in goede, kampeer waardige, gebruiksklare en verkeersveilige conditie te houden. Ook worden er jaarlijks meerdere kampeerevenementen georganiseerd in binnen- en buitenland.


2x per jaar worden er keuringen en taxaties uitgevoerd. Gebreken en aandachtspunten die tijdens de keuring aan het licht komen worden aan de eigenaar gerapporteerd en voorzien van een reparatieadvies. Als er geen gebreken zijn krijgt de eigenaar een OCC OK keuringssticker uitgereikt met vermelding van het keuringsjaar.
Van de 30 gekeurde kampeerwagens zijn er 19 goedgekeurd. De overige wagens kunnen na reparatie van geconstateerde gebreken alsnog voorzien worden van de OCC OK sticker.

Oldtimer Caravaond weer gekeurd

Foto's: Hanneke Barendregt

Advertentie