Zeewolde

Onderwijs van start in Zeewolde voor Oekraïense kinderen

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er meerdere vluchtelingen door inwoners van Zeewolde opgevangen waaronder veel kinderen. 

Vanaf maandag 11 april wordt een start gemaakt met onderwijs aan Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd  Dit wordt mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen gemeente, basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Door RSG de Levant zijn er twee lokalen beschikbaar gesteld waar tot de zomervakantie onderwijs geboden kan gaan worden. “We nemen hiermee de verantwoordelijkheid die past bij ons motto “voor iedereen, dichtbij!” geeft Remon Brink aan. Hij is als directeur verbonden aan RSG Levant. 

Onderwijs van start in Zeewolde voor Oekraïense kinderen

Oekraïense jongeren van middelbare schoolleeftijd kunnen sinds kort al terecht bij de Internationale Schakelklas(ISK)in Harderwijk. Met de twee lokalen die RSG levant beschikbaar stelt kan onderwijs worden verzorgd aan leerlingen tussen de 6 en de 12 jaar. 

Het doel van de onderwijsvoorziening is voorlopig gericht op het verwerven van de Nederlandse taal en zo mogelijk aansluiting op het Oekraïense onderwijs via een online voorziening. Daarnaast wordt gekeken  naar mogelijkheden om op motorisch, creatief en sociaal emotioneel gebied een extra aanbod te bewerkstelligen. Deze centrale voorziening is door samenwerking van alle Zeewolder scholen en de gemeente tot stand gekomen. 

Advertentie