Zeewolde

Ongevallen in het verkeer

In de afgelopen twee weken, zo meldt politiechef Miklos Coumou tijdens het tweewekelijkse persuurtje, zijn er een viertal ongevallen in het verkeer te melden.

Als eerste vond op donderdag 7 december een aanrijding plaats op de Eikenlaan tussen een auto en een fiets. De 11-jarige fietser verleende de auto geen voorrang en kwam ten val. Gelukkig hoefde hij niet naar het ziekenhuis, maar de schrik zat er wel goed bij hem in.

Op dinsdag 12 december rond het middaguur raakte een 39-jarige Brit met zijn auto van de weg af. Dat gebeurde op de Gooiseweg. Hij was kennelijk in slaap gevallen. Aangezien hij niet goed reageerde op vragen van het ambulancepersoneel is hij naar een ziekenhuis in Almere overgebracht. 

Op donderdag 14 december ontving de politie om 18 uur 50  de melding dat een scooterrijdster tegen een hek was gereden. Door onbekende oorzaak had de 46-jarige berijdster de controle over het voertuig verloren. Ze leek erg verward en is ter controle naar het ziekenhuis in Harderwijk overgebracht. De scooter is door de politie veilig gesteld.

Een ongeval van heel andere aard vond op maandag 18 december om  vier uur ’s middags plaats op de Flediteweg. Een kiepauto met grijparm, geladen met aarde,  was met de wielen in de zachte berm terecht gekomen en gekanteld. De bestuurder, een 55-jarige inwoner uit ’t Harde, werd met diverse verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. Voor het bergen van de vrachtwagen was onder meer een telekraan nodig en de gemeente heeft daarna gezorgd voor het reinigen van het wegdek.

Advertentie