Zeewolde

Online kinderworkshops bij FlevoMeer Bibliotheek

Vanaf 28 april start FlevoMeer Bibliotheek met KidsLab. Dit zijn uitdagende, leerzame en creatieve maak-, bouw- en ontwerpworkshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze gratis workshops volg je gewoon vanuit je eigen huis, want je gaat via Zoom met een labcoach aan de slag. Aanmelden is niet nodig, maar zorg er wel voor dat je om 15.00 uur klaar zit. Benieuwd naar de workshops? Kijk dan op onze website www.flevomeerbibliotheek.nl.

“Elke woensdag- en zaterdagmiddag en in de schoolvakanties kunnen kinderen meedoen met deze leuke workshops”, vertelt Inge Dix van FlevoMeer Bibliotheek. “Kinderen die met de BiblioLab-workshops meededen, gaan deze workshops ook weer geweldig vinden. Ze kunnen met een telefoon stopmotion filmpjes maken, leren programmeren, stickers ontwerpen of een mini-escaperoom bouwen. Voor ieder kind zit er wel een leuke workshop bij.”

Logo Flevomeer bibliotheek

Om mee te doen heb je een computer of laptop nodig met daarop het programma Zoom (een gratis online vergadertool). Ook is het handig om alvast wat knutselspullen klaar te leggen. Wat je per workshop nodig hebt, staat precies uitgelegd op de website. Vaak zijn dit gewoon huis-tuin-en-keukenspullen. Alle workshops beginnen om 15.00 uur. Zorg dat je dan al aanwezig bent in Zoom, want de labcoach gaat meteen van start. Samen gaan jullie een uur aan de slag. Daarna is er nog tijd om vragen te stellen.

Programma KidsLab workshops:
28 april: Maak een illusie met een tol (6-9 jaar)
1 mei: Maak een stopmotion filmpje met je mobiel (8-12 jaar)
3 mei: Kraak de code en leer binair tellen (8-12 jaar)
4 mei: Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar)
5 mei: Mobielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)
6 mei: Doe mee aan de mediaquiz (9-12 jaar)
7 mei: Photoshop een tijdverwisseling (8-12 jaar)
8 mei: Bouw een mini-escaperoom (8-12 jaar)

Over KidsLab:
KidsLabs zijn workshops die Tetem in samenwerking met de bibliotheken en Twentse maakplaatsen heeft ontwikkeld. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar (tenzij anders aangegeven in de titel van de workshop) met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp workshops. Het workshopsprogramma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter te verankeren.
Advertentie