Zeewolde

“Ontdek je lekje" of haal een gratis ledlamp

Het Energieloket Flevoland daagt je uit om energielekjes te ontdekken. Sinds oktober zijn al 100 Flevolandse VIPS, woningeigenaren en huurders met een energiemeter op pad om lekjes thuis te ontdekken. Wil jij ook lekjes ontdekken? Meld je dan online via de website of ga langs bij één van de Energieloketten bij jou in de gemeente.

Gloeilamp

Inmiddels zijn al veel lekjes ontdekt en gaan elke week bewoners in Flevoland op pad om lekjes te ontdekken. Samen werken we zo aan energiebesparing en willen we mensen bewust maken. Elk ontdekt lekje levert je ook een geldbesparing op.

Ontdekte lekjes:
Dronten:
“Nu ik het verbruik heb gezien, gaat de computer ’s avonds gewoon uit”- Wethouder Siepel

Lelystad: “De waterkoker: daar stop je al snel een liter in, terwijl je maar een halve liter nodig hebt”- Meneer Van den Berg

Zeewolde: “Wij gebruiken stekkerblokken die je met zo’n schakelaar kunt uitzetten. Dat scheelt enorm.”- Meneer Zwaan

Emmeloord: “Wij hebben drie koelkasten in gebruik, dus dat zijn de stroomvreters”- Meneer Van Dam

Urk: “Nu ik in de gaten heb wat dat elektrische kacheltje verbruikt, denk ik: die gaat niet meer aan”- Mevrouw Brands-Oost

Doe mee en ontdek ook jouw lekjes! Speur mee en ga met de energiemeter twee weken op reis in je eigen huis. Lekjes ontdekken levert besparing én geld op. Meld je eenvoudig online aan of kom langs bij één van de Energieloketten bij jou in de buurt en we leggen een energiemeter voor je klaar.

Duurzame verlichting

De maand november staat in het teken van duurzame verlichting. Dit is een mooi moment om stil te staan bij de keuze van duurzame (feest-) verlichting in en om het huis.

Energieloket Zeewolde roept iedereen op om energiezuinige verlichting te gebruiken. Lever daarom in november jouw oude gloeilamp bij ons in en ontvang een gratis ledlamp. De actie is geldig zolang de voorraad strekt. Wist je dat een ledlamp ongeveer 5 Watt per uur gebruikt en een gloeilamp 60 Watt? Je kunt zo maar liefst (bij 5 lampen) €55,- per jaar besparen. Duurzame verlichting is niet alleen energiezuinig, maar ook aangenaam voor de portemonnee.

Waarom deze actie?
De wintertijd is ingegaan. Het wordt sneller donker buiten en de lampen gaan weer eerder aan. Het Energieloket Zeewolde roept daarom iedereen op om energiezuinige verlichting te gebruiken. We helpen graag een handje mee. Het inleveren van jouw oude gloeilamp in ruil voor een ledlamp kan in het Energieloket Zeewolde in het Ravelijn (voormalige bibliotheek). Het loket is elke woensdag tussen 9:30-12:30 uur en elke vrijdag en zaterdag tussen 14:00-17:00 uur geopend.

Wat kunnen bewoners en ondernemers nog meer halen bij het Energieloket?

  • Onafhankelijk en gratis lichtadvies
  • Informatie over energiebesparing
  • Informatie over het opwekken van duurzame energie
  • Advies over energiezuinig wonen

Voor meer informatie over Ontdek je lekje en duurzame verlichting, bezoek onze website www.energieloketflevoland.nl/ontdekjelekje

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.  
Energieloket Zeewolde helpt!       

Advertentie