Zeewolde

Ook ChristenUnie verrast door communicatie Leefbaar

De ChristenUnie was ook verrast toen het nieuws over de vorming van een coalitie tussen de ChristenUnie en Leefbaar Zeewolde vorige week via Omroep Flevoland naar buiten werd gebracht. Dat zei Tamara Baas van de ChristenUnie gisteravond in de uitzending van Zeewolde Kiest van de Lokale Omroep van Zeewolde: “Het is gewoon netjes om elke stap in het proces ook via de raad te doen”. Vorige week gaven andere fracties al aan niet te spreken te zijn over de manier van communiceren.

“Ik had het liever op een andere manier naar buiten gebracht’, zei Baas. Ze gaf aan niet op de hoogte te zijn geweest van het plan en daarover in gesprek te zijn gegaan met Leefbaar.

Baas kon zich ook niet helemaal vinden in de boodschap van Leefbaar Zeewolde. Bestuurslid PieterJan Hilbers van Leefbaar gaf aan dat andere partijen hun kroonjuwelen kwijt kunnen in het coalitieakkoord, zolang ze binnen de architectuur van de ChristenUnie en Leefbaar zouden passen. “Dat zijn de woorden van Leefbaar”, zegt Baas daarop. “Ik kan mij ook voorstellen dat de andere partijen dat op een andere manier willen.”

Gesprekken nog niet begonnen
De gesprekken met Leefbaar zijn nog niet begonnen zegt Baas. “Die gaan deze week beginnen. Waarbij we het eerst over het proces gaan hebben. Hoe gaat we het doen, hoe gaan we het communiceren? Daarna gaan we het over de inhoud hebben”. Hilbers gaf eerder bij Omroep Flevoland aan te verwachten dat het nieuwe college medio juni gepresenteerd kan worden.

Datacenter
Tijdens het gesprek gaf Baas ook aan nog steeds samen met Leefbaar onderzoek te doen naar manieren om het datacenter tegen te houden, omdat het bestemmingsplan terugdraaien volgens Baas geen optie is: “Zo werkt het niet. het is een democratisch genomen besluit en je moet ook gewoon een betrouwbare overheid zijn. Stel je voor: dan zou je elk halfjaar van gedachte kunnen veranderen en dan weten mensen helemaal niet waar ze aan toe zijn”. Ze wilde niet vertellen welke mogelijkheden er nog zijn: “Je moet goed oppassen dat je niet de verkeerde indruk wekt.”

Terugluisteren

Advertentie