Zeewolde

Op weg naar de 10e Diabetes Challenge Zeewolde

Samen met de Bas van der Goor Foundation organiseert Zeewolde Atletiek al 10 jaar op een rij een wandelprogramma om mensen met diabetes of een verhoogd risico om diabetes te krijgen, in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. Al snel bleek hoe succesvol deze wandelchallenge is als beweeginterventie voor mensen die begeleiding nodig hebben om te starten met meer bewegen. Inmiddels wordt het programma ook succesvol ingezet voor mensen met overgewicht of aandoeningen als COPD.

Ook de Diabetes Challenge Zeewolde 2024 staat alweer in de steigers. Deelnemers worden hierbij uitgedaagd om 20 weken te wandelen en toe te werken naar een persoonlijk wandeldoel. Dit doe je samen met andere wandelmaatjes. Afhankelijk van je mogelijkheden kan je doel gesteld zijn op 3-7km. Belangrijker nog dan dit doel is dat je op een laagdrempelige manier de eerste stappen zet naar een gezond leven en een fit gevoel.

Hoe gaat het in zijn werk?
De wandelingen worden georganiseerd door een wandeltrainer die samen met een aantal wandelbegeleiders iedere week een leuke wandeling uitzet met oefeningen die geschikt zijn voor iedereen. Naast de wekelijkse groepswandeling worden deelnemers gestimuleerd om twee keer per week zelf te wandelen. Hiervoor krijgt iedere deelnemer een wandelschema waarin precies staat hoeveel men moet wandelen om zijn of haar doel te bereiken. Ook krijgen deelnemers regelmatig wandeltips en informatie over bewegen met diabetes en bijvoorbeeld voeding.

Samenwerking (gezocht) met gezondheidszorg
De wandeltrainers werken samen met diëtisten en fysiotherapeuten. 'In de startjaren vond dit plaats samen met een aantal praktijken die waren aangesloten bij Medicamus. Maar ook andere professionals zijn welkom om te participeren. Gezondheid en plezier in bewegen is van ons allemaal!' Samen zorgen ze ervoor dat iedereen op een leuke en ontspannen manier gaat ontdekken hoe leuk en fijn wandelen is.

Geen kosten
Doordat Zeewolde Atletiek zich in dit jubileumjaar heeft aangesloten bij een pilot binnen de Bas van de Goor Foundation zijn er dit jaar geen kosten verbonden aan de Challenge. Niets kan iemand nog in de weg staan om de stap te zetten naar een fit gevoel en een betere gezondheid.

De Diabetes Challenge gaat van start op donderdag 25 april. Meer weten? Op 18 april vindt er een vrijblijvende informatiebijeenkomst plaats. Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/zeewolde voor meer info en aanmelding.

Advertentie