Zeewolde

Opnieuw campagne voor meer samenwerking bedrijven op het Trekkersveld

Voor de tweede keer wordt er geprobeerd een samenwerkingsverband van bedrijven op te zetten op het industrieterrein Trekkersveld in Zeewolde, dat maakte vereniging Bedrijfsleven Zeewolde eind april bekend. Zeewolde Kiest sprak daarover vorige week met Wim van de Noord, voorzitter van vereniging Bedrijfsleven Zeewolde.

Van de Noord wil de samenwerking verbeteren door een zogenaamde bedrijven investeringszone (BIS) in te voeren. In het samenwerkingsverband kunnen bedrijven met elkaar overleggen en met de overheid. “We hebben steeds meer de neiging om individueel de zaken te regelen. Maar de vraagstukken die ons voorleggen, als de energietransitie of ondermijning, die kan je niet meer in je eentje regelen.”

Bron: Bedrijfskring Zeewolde

Tweede keer
In 2019 is ook al geprobeerd om een BIS op het Trekkersveld in te voeren, maar toen stemden nog teveel bedrijven tegen. Van de Noord hoopt nu door middel van een campagne alsnog genoeg van de 180 bedrijven op het Trekkersveld over de streep te halen. In het najaar is de stemming.

Het gesprek is hier terug te beluisteren (vanaf minuut 40). In het gesprek wordt verder nog gesproken over het afgeronde groot onderhoud op het Trekkersveld en de energietransitie.

Advertentie