Zeewolde

Paaltjes uit de grond gereden

Een 53-jarige man uit Achterveld heeft vrijdag 30 december kort na 20.00 uur op de kruising Gelderseweg - Raadhuisstraat een aantal paaltjes uit de grond gereden.

“Ter plaatse trof de politie een echtpaar aan in een zwaar beschadigde auto (zie foto), waarvan de portieren niet meer open konden”, meldde politiechef Miklos Coumou tijdens het politiepersuur op het gemeentehuis van Zeewolde.

“De bestuurder was vermoedelijk niet lekker geworden, waardoor hij tegen drie paaltjes was gereden. De stonden allen scheef.” Ambulancepersoneel heeft beide inzittenden nagekeken. Zij werden overgedragen aan familieleden. “De gemeente werd in kennis gesteld om de schade aan de paaltjes te herstellen.”

Paaltjes uit de grond gereden

Op dinsdag 3 januari rond 4.30 uur werd verderop op de Gelderseweg een lantaarnpaal uit de grond gereden. “De lantaarnpaal werd enkel door de personenauto omhooggehouden”, gaf Coumou aan. “De verlichting van de lantaarnpalen in de omgeving was door het ongeval ook uitgevallen.”

Gezien de impact van het ongeval werd de 57-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. “De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk geworden. In afwachting van de berger om het voertuig weg te slepen, heeft de politie ter plaatse het verkeer geregeld.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie