Zeewolde

Paul van den Berg voor de achtste, maar niet de laatste keer naar Oekraïne met goederentransport

Het is dagelijks nieuws: de situatie in Oekraïne is nog steeds schrijnend. Paul van den Berg rijdt daarom met een team regelmatig naar Oekraïne met goederen.
Inmiddels zijn er al zeven ritten naar Oekraïne gegaan. De toestanden daar grijpen erg aan, vandaar dat ze hebben besloten  dat er gereden moet blijven worden.
De wagens zijn gevuld met kleding, eten, medicijnen en heel veel andere spullen die nodig zijn.
Ook al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, die ritten geven toch hoop en bemoediging aan de mensen daar, zo vertelt Paul tijdens WWW@Zondagmorgen op 5 juni jl.

Er wordt hulp gegeven door meerdere mensen uit Zeewolde. Pallets aardappels, uien en appels worden door boeren meegegeven. Eddy Knoop stelt ook de kleding die hij verkregen heeft op het verzamelpunt op de Hermelijnhof (nr. 27), beschikbaar. Zo wordt er nog meer gegeven.
De Hermelijnhof staat nog steeds open voor spullen, zodat deze naar Oekraïne kunnen of in Zeewolde verdeeld kunnen worden onder de vluchtelingen hier.

Paul van de Berg voor achtste, maar niet de laatste keer naar Oekraïne met goederentransport

Naast spullen is er zeker ook geld nodig om de ritten te kunnen blijven bekostigen, want dit kost al snel € 1000,00 per rit. Bijdragen daarvoor zijn zeer gewenst en meer informatie daarover kun je bij Paul van den Berg krijgen: 06 17961561. De mogelijkheden voor het oprichten van een stichting worden onderzocht.

Dinsdag gaat Paul weer rijden, dankzij alle vrijwilligers die hem zowel hier als daar ter plaatse helpen.

In Oekraïne aangekomen, wordt alles bij een verdeelcentrum afgegeven, zodat het daar op een eerlijke manier verdeeld wordt.
De medicatie gaat naar ziekenhuizen en doktoren, zodat alles goed verloopt.
Het sturen van foto's van het uitgeven van de spullen moeten het bewijs zijn dat het allemaal goed terecht komt.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie