Zeewolde

Persoonlijk record voor oud-wethouder Zijlstra

In Rotterdam stond afgelopen zondag de marathon op het programma en ook divderse Zeewoldenaren hebben daar acte de presence gegeven. Onder hen oud-wethouder Rein Zijlstra.

Vorig jaar deed Zijlstra ook mee in Rotterdam en finishte hij in een tijd van 4 uur, 14 minuten en 23 seconden. Nu ging hij voor een tijd rond de 4.10.00. "Na de start ging ik ‘op jacht’ naar de Pacers van 4.10.00", zegt hij op Facebook. Een pacer is een ervaren marathonloper, die de wedstrijd in een voorafbepaalde tijd loopt. "Door het iets hogere tempo gedurende de eerste tien kilometer verwachte ik wel dat ik op het eind iets zou moeten inleveren aan snelheid."

Persoonlijk record voor oud-wethouder Zijlstra

Maar Zijlstra, die zich had voorgenomen tot 35 kilometer bij de 4.10.00-pacers in de buurt te blijven, bleek sterker dan gedacht. Ondanks de "problemen - eerst kramp in mijn rechterhamstring en even later kramp in mijn linkerhamstring" - zette hij door. "Beide keren heb ik een tiental meter gewandeld - ik had daar wel even de tijd voor - en ging ik weer door."

Het leverde hem uiteindelijk een fraaie tijd op: 4.09.43. "Een mooie dag, die ook nog eens een PR op de marathon opleverde! Tevreden dus!"

Advertentie