Zeewolde

Petitie gestart tegen plannen "De Aanloop"

Een inwoner uit Zeewolde is via internet een petitie gestart tot behoud van het pand wat wordt gehuurd door de uitbater van The Lux. De eigenaar van het pand wil het restaurant- en theater slopen, om plaats te laten maken voor kleinschalige horeca en 19 appartementen in een complex van 6 verdiepingen hoog. Op een speciaal ingerichte website maakt de projectontwikkelaar de plannen hiervoor bekend.

Petitie gestart tegen plannen "De Aanloop"

Inwoners zijn van mening dat The Lux mede door de zaalverhuur en het aanwezige theater een maatschappelijke functie heeft. Ook vindt men de beoogde hoogbouw niet bij de haven en Zeewolde passen, zo luiden reacties. Men wil dan ook, middels een handtekeningenactie op de website 'petities.nl', pogen het plan 'De Aanloop', zoals het project en het nieuwe appartementencomplex wordt genoemd, te stoppen.

Het plan is als principeverzoek ingediend bij de gemeente en zit nu in de verkenningsfase. Na de zomer zal er een bestemmingsplan worden opgesteld als vervolgstap, zo staat op de website van De Aanloop Zeewolde.

Website petitie

Advertentie