Zeewolde

Politie deelt tip na twee inbraken

Het afgelopen weekend is er twee keer ingebroken in Zeewolde. Tussen donderdag 7 en maandag 11 oktober is ingebroken bij een woning aan de Pegasus en tussen vrijdag 8 en dinsdag 12 oktober was het raak op de Groene Specht.

“Bij een woning aan de Pegasus slaagde(n) de inbrekers er niet in een cilinder in de voordeur te trekken, maar werd wel een raam geforceerd”, zegt politiechef Miklos Coumou tijdens het politiespreekuur op het gemeentehuis. “De gehele woning werd doorzocht en er werd een verzameling sieraden en geld meegenomen.”

Politie deelt tip na twee inbraken

Op de Groene Specht kreeg een bewoner bij thuiskomst dat de voordeur van zijn twee-onder-een-kapwoning niet open, omdat de cilinder in de voordeur bleek te zijn afgebroken. “Inbrekers bleken daar alle kamers en werkelijk alle kasten te hebben doorzocht, waardoor het een flinke ravage was in de woning.”

De forensische opsporingsdienst heeft bij beide zaken een onderzoek ingesteld en tevens werden door de politie buurtonderzoeken gedaan.

Tip

“De tip van dag: schaf een ringdeurbel aan.” Wanneer je zo’n deurbel hebt, zie je via een app op je telefoon direct wie er voor de deur staat. “Daar hebben wij als politie vaak wel profijt van.”

Advertentie