Zeewolde

Politie onderzoekt bermbranden

De politie gaat ervan uit dat de bermbranden die op Tweede Paasdag in Zeewolde woedde, aangestoken zijn. Om die reden is een onderzoek ingesteld.

De eerste melding van een bermbrand kwam rond 14.30 uur tussen de Gooiseweg en de Spiekweg, meldt de politie op haar website. “Terwijl agenten onderweg waren naar deze locatie zagen zij ook andere branden langs het fietspad in de richting van de Spiekweg. Bij één van de branden zagen getuigen een mogelijke verdachte.”

Politie onderzoekt bermbranden

Bij de zoektocht naar de verdachte werd echter nog een brandhaard gevonden langs het fietspad vanaf de Bosruiterweg naar de onderdoorgang op de Gooiseweg. “En rond 16.30 uur kregen we nog een melding van een bosbrand in de omgeving van de Dasselaarweg.” De brandweer heeft bij al deze meldingen bluswerkzaamheden verricht.

Er is direct buurtonderzoek gedaan en de helikopter is ingezet om mee te zoeken naar de verdachte, geeft de politie aan. “Helaas is deze nog niet gevonden. De politie onderzoekt of de branden verband houden met elkaar.”

Van de verdachte is “een summier signalement” bekend:

- Klein van stuk
- Gezet postuur
- Man
- Koptelefoon op zijn hoofd
- Zat op de fiets

"Bent u getuige geweest van de brandstichtingen, beschikt u over camerabeelden of heeft u andere informatie die ons mogelijk leidt tot de brandstichter? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.” Mensen die de politie online willen helpen aan informatie, kunnen dit tipformulier invullen.

Advertentie