Zeewolde

Wethouder de Jonge sluit project WATERDICHT af

Vanaf 14 juni was de bijzondere expositie in De Verbeelding: ‘WATERDICHT: 100 jaar Zuiderzeewet, is 100 jaar Flevolandse Cultuur’. In Zeewolde hebben, naast de vele bezoekers bij minstens 16 weekendactiviteiten, die de expositie gezien en zelfs nauwkeurig bekeken, ook velen de 5 succesvolle Zuiderzeezondagen bezocht. Het was prachtig om telkens op een andere manier een andere doelgroep de verbinding met de expositie te kunnen laten maken.
Voor het onderwijs was er ook een project geschreven, waarbij zeven scholen geheel op eigen wijze daar invulling aan hebben gegeven. Vier scholen exposeerden de werkstukken in de Verbeelding waarop 2 dagen ouders en andere betrokkenen de expositie van de scholieren konden bekijken. Wethouder Egge Jan de Jonge, die cultuur in zijn portefeuille heeft, sloot het educatieve project WATERDICHT op 18 oktober af.

Door een samenwerking met De Culturele Haven was er een waardevolle verbinding. Er is ook een digitale lesomgeving geschreven ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet, deze blijft nog beschikbaar. Alle 7 scholen hebben of maken daar nu gebruik van. Verslagen die al gemaakt zijn, kunnen worden bekeken via www.deculturelehaven.nl.
Stichting Paviljoen de Verbeelding en de Cultuurmakelijklaar willen de Gemeente Zeewolde en alle lokale kunstenaars die zich zo enorm hebben ingezet om ook de lessen op de scholen tot een inspirerende en creatieve beleving te maken speciaal bedanken. Aan dit project hebben meegewerkt; Rob van den Broek, Gonny Geurts, Ella Steenmeijer, Hiky Helmantel, Lyda Rump, Femke Wubbels, Noortje Huiskens, Fredrike de Winter, Jacqueline van ’t Zelfde, Annemieke Eradus, Tilly Verhaar en alle namen die hier in de ondersteuning bij horen. Bundeling van culturele, kunstzinnige, lokale kracht laat zien dat 1+1 een veelvoud kan worden.

 

Project WATERDICHT afgesloten door wethouder De Jonge.
Advertentie