Zeewolde

Publiekscampagne Ik Zorg ook bij Coloriet van start

Donderdag 1 november is de landelijke wervingscampagne Ik Zorg van het ministerie van VWS van start gegaan. Zorgorganisatie Coloriet startte in de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde. De sector Zorg en Welzijn bundelt zo de krachten om meer werknemers aan te trekken.

“De IKZORG campagne is belangrijk voor de zorg en ook voor Coloriet. Niet alleen nu, maar ook in toekomst. Want we willen onze cliënten immers goede en veilige zorg blijven bieden. Met enthousiaste collega’s, die laten zien hoe mooi de zorg is!”, aldus Aukje Reinders, bestuurder. De campagne is in heel het land te zien; online, maar ook op de radio, tv en in bushokjes. Coloriet gaat bij alle woonzorgcentra de posters en spandoeken van haar ambassadeurs hangen en deelt persoonlijke verhalen op sociale media.

“Er zijn nu al veel te weinig collega’s en gezien de vergrijzing weten we dat dat meer wordt als we nu niets doen”, aldus Aukje Reinders. Zij vindt het daarom belangrijk elkaar in de sector te versterken, ook met brancheorganisatie Actiz, het ministerie en werkgeversorganisatie Regioplus. “Het gaat er om dat mensen bewuste keuzes maken voor hun opleiding of baan in de zorg.” Als dat niet in de verpleeghuiszorg of thuiszorg is, dan verwijst de organisatie belangstellenden door naar het regionaal contactpunt van Zowelwerk Flevoland voor loopbaanadvies. De campagne is te volgen via #ikzorg. Wie meer wil weten over werken in de zorg kan kijken op www.coloriet.nl/ikzorg

*
Op de foto o.a. Hanneke Toebes (directeur Extramurale Zorg, waaronder Coloriet de Sfinx) en Lianne, woonbegeleider bij Coloriet de Sfinx.

Teamfoto Ik Zorg
Advertentie