Zeewolde

Röntgenonderzoek in Zeewolde brengt zorg dichtbij

De levering van een nieuw röntgenapparaat markeerde op maandag 20 september het symbolische startsein van de zorg van het St Jansdal in Zeewolde. Vanaf 25 oktober zal de afdeling radiologie van het St Jansdal röntgenonderzoek aanbieden vanuit het gezondheidscentrum Waterland. Ook kunnen inwoners uit Zeewolde op deze nieuwe locatie terecht voor bloedprikken en het spreekuur van de hartfalenverpleegkundige.

Maud Keltjens, hoofd afdeling radiologie en functieafdeling: “Het is fijn dat we het röntgenonderzoek kunnen aanbieden in Zeewolde zelf. Volwassenen én kinderen kunnen vrijwel alle röntgenfoto’s laten maken. Bijvoorbeeld als er een vermoeden bestaat dat er iets gebroken is. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Dit gaat dan op doorverwijzing van de huisarts. Ook kunnen patiënten die foto’s moeten maken voorafgaand of na een bezoek aan de medisch specialist, dit laten doen op onze locatie in Zeewolde.

Röntgenapparatuur in Zeewolde

Zij hoeven niet naar Harderwijk of naar een andere locatie te rijden. Dat scheelt in reis- en wachttijd. We verwachten dat de mensen die bij ons binnenkomen vrijwel direct aan de beurt zijn.”

Patiëntvriendelijk röntgensysteem

Het röntgenapparaat, de zogeheten Bucky, is geleverd door Siemens Healthineers. Na installatie zal het apparaat eerst getest worden, zodat het op 25 oktober klaar is voor gebruik. Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers: “Voor patiënten is het fijn als medisch onderzoek dichtbij huis kan plaatsvinden. Wij zijn blij vanuit ons langdurige partnership met St Jansdal daar een bijdrage aan te kunnen leveren met de installatie van een patiëntvriendelijk röntgensysteem in Zeewolde.”

Het laten maken van foto’s is in eerste instantie mogelijk op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8.00-12.00 uur. Een afspraak maken kan uitsluitend online via: www.stjansdal.nl/rontgenfoto.

Meer informatie over de zorg in Zeewolde is te vinden op: www.stjansdal.nl/zeewolde

Advertentie