Loading...

Ruim 60 vogelsoorten geteld bij de Biezenburcht
Ruim 60 vogelsoorten geteld bij Biezenburcht
Tijdens de Eurobirdwatch, zijn er op 3 oktober vogels geteld in natuurgebied Harderbroek bij de Biezenburcht. IVN Zeewolde organiseerde dar een plek waar vrijwilligers konden kijken. Tussen 7.00 en 14.00 uur werd er volop geteld.
Op de lijst stonden een flink aantal verschillende vogels van een zeearend tot een pimpelmees. En in deze 7 uur zijn ze allemaal gespot. Met name kievitten en spreeuwen zijn volop gespot. Ook konden deze vogel liefhebbers genieten van de zeearend en de visarend. Eenden en gansen waren ook te zien in vele soorten. Waarbij de grauwe gans het meest aanwezig was. De complete lijst staat op de website van trektellen.nl

In Nederland zijn er de laatste paar dagen op ruim 200 locaties vogels geteld. De Euro Birdwatch wordt gehouden om de vogels te tellen die weer richting het zuiden gaan. De vogels hebben tijdens deze trek ook rustplaatsen nodig. Op deze manier komt er weer aandacht voor het belang vogels te beschermen en ook hun rustplaatsen. Meer informatie ois te vinden op de website van Eurobirdwatch.