Zeewolde

Samen schrijven in het SchrijfCafé

Lijkt het je leuk om samen in een groepje te schrijven, te luisteren en ervaringen te delen? Wil jij ook per pen op ontdekkingsreis? Kom dan naar het SchrijfCafé in Zeewolde!

Onder begeleiding van Truus van Keulen van De Schrijverij ga je twee uur lang creatief schrijven. En het fijne is: je hoeft er geen talent voor te hebben. Iedereen kan het!

Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse oefeningen word je tijdens het SchrijfCafé uitgedaagd om te schrijven over wat voor jou op dat moment belangrijk is. Schrijfervaring is niet nodig en geschreven werk mag in de groep worden voorgelezen, maar hoeft niet.

Samen schrijven in het SchrijfCafé

“Schrijven in een groep is leuk, verrassend en je bouwt zelfvertrouwen op”, vertelt Truus. “De Grieken en Romeinen gebruikten het schrijven al om tot nieuwe inzichten te komen en een gezonder leven te leiden. Ook in deze tijd wordt schrijven als heilzaam gezien. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Gevoelens en herinneringen komen boven, het schrijven werkt als een soort luikje naar je innerlijk. Soms sta je versteld van waar de pen je brengt. Je legt nieuwe verbanden en voor je het weet zit je op een nieuw spoor.”

Het SchrijfCafé wordt gehouden op maandag 14 maart, 11 april, 9 mei en 13 juni van 14.00 tot 16.00 uur in de activiteitenruimte van de bibliotheek. De workshops staan op zichzelf. Je kunt dus vier keer komen, maar ook een of twee keer. De kosten bedragen €15,-. Reserveer je plekje via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in de bieb. Vol is vol!

 

Advertentie