Zeewolde

Schoolsportdag, "Basisschoolleerlingen Zeewolde in beweging"

Woensdag 22 mei 2019 stond in het teken van de tweede sportdag in Zeewolde. Deze keer waren Het Mozaïek, In de Lichtkring, De Springplank, 'T Kofschip, 'T Wold en de Regenboog/Christiaan Huygens aan de beurt.

2e schoolsportdag 2019

De sportdagen worden altijd in de maand mei gehouden en hebben elk jaar weer een ander thema. Dit jaar stonden de sportdagen in het thema van voetbal-korfbal-tennis. In 12 onderdelen werd er volop geoefend in het dribbelen met de bal, doelen in de korf en het slaan van de tennisbal over het net. Het leek af en toe wel Wimbledon. En omdat er ’s middags de voorronde van het Nederlands Kampioenschap knikkeren werd gehouden, konden de kinderen oefenen in het knikkeren en op het hoofdveld van de voetbal waren enkele Oudhollandse Spelen uitgezet.

Maar voordat de onderdelen begonnen, gaf de taekwondo vereniging nog een warming-up, waarbij enthousiast werd meegedaan door de kinderen en ze hun spieren goed opwarmden. Daarna gingen de spelletjes en oefeningen van start. Een nieuw onderdeel was dit jaar de mascotte. Elke school had een mascotte om ze aan te moedigen. De meest originele mascotte kreeg de wisselbeker en die ging naar de zelfgemaakte mascotte van Het Mozaiëk.

De dag werd afgesloten met de traditionele scholen estafette. Deze stond in het teken van samenwerken. Uit de groepen 5 t/m 8 waren per school 8 kinderen afgevaardigd. Hier streden zij met verschillende behendigheden om de snelste tijd. De winnaar was het team van In de Lichtkring.

Bijzondere dank gaat uit naar de korfbalvereniging voor het beschikbaar stellen van het velden en kantine. De voetbalvereniging Zeewolde, Tennis vereniging De Punt, de taekwondo vereniging, leerkrachten, vrijwilligers en de buurtsportcoaches voor hun inzet. En natuurlijk ook de kinderen voor hun sportieve prestaties. Al met al een mooie, zonnige en sportieve ochtend!

Advertentie