Zeewolde

Schooltoneel in The Lux

De theaterzaal van The Lux is vrijdag 14 april het decor van het Zeewoldense schooltoneel. Aag van Keulen, de cultuur-coördinator van Panta Rhei, kwam er afgelopen weekeinde over vertellen in het LOZ-radioprogramma WWW@Zondagmorgen.

Een aantal jaar geleden heeft een aantal leerkrachten van het basisonderwijs in Zeewolde het idee opgevat een schooltoneelstuk in het leven te roepen. “Het is zó fijn dat kinderen in aanraking komen met een stuk theater en cultuur”, vindt Van Keulen. “Het ene jaar doen we een voorstelling voor kinderen van de groepen 1 tot en met 4 en het andere jaar doen we een voorstelling voor kinderen van de groepen 5 tot en met 8.” Nu is die laatste groep aan de beurt.

Alle scholen van Zeewolde worden uitgenodigd, dus al de kinderen kunnen komen kijken.

Schooltoneel in The Lux

“Met deze voorstelling, die zo’n 45 minuten duurt, willen we ze een stuk plezier geven.” De zestien toneelspelers zijn onder leiding van regisseuse Trudy van Beek vanaf de herfstvakantie iedere woensdagavond al aan het oefenen. Vrijdag 14 april is dan de grote dag. “Gedurende de dag spelen we meerdere voorstellingen”, legt Van Keulen uit. “We hopen er een prachtige dag van te maken.”

Advertentie