Zeewolde

Scouts uit Zeewolde in Zuid Korea maken het goed

Momenteel trekt er een orkaan over het zuiden van Japan richting het noorden. Volgens de actuele informatie komt deze orkaan op donderdag 10 augustus aan land in het zuiden van Zuid-Korea, zo’n 250 km van het WSJ terrein en ruim 320 km van Seoul. De orkaan komt volgens de officiële berichten niet over het WSJ terrein, maar zal volgens de voorspellingen vanaf woensdag 9 augustus zorgen voor overlast in de vorm van regen en wind. Dit betekend dat de scouts niet op het WSJ-terrein kunnen blijven en zullen vertrekken.

Ondanks deze naderende storm maken de troepen, waaronder de scouts van Stadsreus, het goed. Dit staat onder andere te lezen de website van de Scouting Nederland maar wordt ook bevestigd door verschillende ouders. 

“Het is warm, maar er wordt voor verkoeling gezorgd in de vorm van schaduw, plekken met airco en uitdelen van flesjes koud water en ijsjes”. Daarnaast houdt de troepstaf de deelnemers goed in de gaten en worden programma’s op het heetst van de dag gesloten als daar beperkt verkoelende maatregelen geboden kunnen worden. Deze maatregelen van de afgelopen dagen zijn voor het Nederlands contingent dan nu ook reden om op de WSJ te blijven.

naam schrijven tijdens de Jamboree in Korea

De Stadsreuzen zijn eerder deze week ook van het terrein afgegaan voor een “off site” activiteit. Extra voordeel was het reizen in een bus met airco Zo hebben ze off site waaiers gemaakt, namen in het Koreaans leren schrijven, een wens kunnen doen, traditionele instrumenten leren bespelen en traditionele Koreaanse kleding kunnen passen. 

Ook wordt er druk “geswopt” tussendoor in de schaduwtunnels of met speciale swop diners. Scouts lopen al met meerdere dassen om hun nek en de Nederlandse petjes worden vervangen door andere hoofddeksels van andere landen. Ook Julian uit Zeewolde is hier behoorlijk bedreven in.

Advertentie