Zeewolde

Scouts weer terug in Zeewolde

De scouts van de Stadsreus uit Zeewolde van Scouting Jan Wandelaar zijn in de vroege ochtend van 13 augustus weer op Schiphol geland. De troepen gaan in verschillende schema’s naar huis.

De laatste dagen in Zuid Korea op de alternatieve locatie, waren nog goed gevuld en indrukwekkend.
Met bezoeken aan fabrieken, workshops en natuurlijk de grote afsluiting, werd het - anders dan gepland - toch nog een indrukwekkende reis.
Daarbij is er veel ervaring opgedaan en zijn er contacten gelegd met andere troepen uit ontzettend veel verschillende landen.
Er is dan ook een schitterende collectie ontstaan met geswopte (geruilde) sjaals, badges en nog veel meer.

Vuurwerk op het podium in het stadion vol met scouts

De sluiting op 11 augustus was indrukwekkend. Met een kleine 1000 bussen werd er vanuit alle locaties naar het Seoul World Cup stadion gereden om met zo’n 50 000 scouts in een groot stadion de ceremonie te volgen. Foto’s van de ervaringen werden getoond en de president van Zuid Korea gaf een speech. Er traden 18 bands op tijdens een K-Pop Super Live concert, na de officiële ceremonie.
Daarna werd er gestart met het afreizen van de verschillende troepen. Dit nam ook een flink aantal dagen in beslag. De troepen die een voorreis hadden gemaakt gingen eerder weg.

Over 4 jaar is de volgende World Scouting Jamboree, deze is dan bij Gdansk in Polen.

Advertentie