Shantysingers “De Trossen Los” zoekt nieuwe dirigent

Shantysingers “De Trossen Los” zoekt nieuwe dirigent.

Shantysingers “De Trossen Los” is een gemengd koor van ong. 40 leden, met instrumentale ondersteuning van 2 accordeons en slagwerk. De repetitie is op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Sfinx aan de Flevoweg in Zeewolde.

Gezellig zingen staat voor de leden voorop, maar ook het verzorgen van optredens in tehuizen, zowel in Zeewolde als in de omtrek. Ook ieder jaar tijdens "Zeewolde bij de Pinken" op het Horsterplein is het koor te horen. Er zijn goede contacten met de cultuurmakelaar van Zeewolde. Hierdoor heeft het koor tijdens “Grenzeloos ontmoeten” vorig jaar met Sinterklaas gezongen in de Verbeelding voor de loopgroep van de atletiekvereniging.

Het repertoire van shantysingers “De Trossen Los” is zeer uitgebreid, maar bestaat hoofdzakelijk uit shantyliederen. Dit zijn van oorsprong zeemansliederen. Als er gezongen werd op de schepen leek het werk wel gemakkelijker te gaan. Bijna hetzelfde geldt nu nog steeds voor de leden . Een avond zingen is een avond waarbij de dagelijkse beslommeringen even vergeten worden.

Helaas heeft de dirigent aangegeven m.i.v. 1 januari 2020 of eerder te stoppen met dirigeren. Het bestuur is nu druk op zoek naar een nieuwe dirigent die gevoel heeft voor de shantymuziek.  Bent u degene die belangstelling heeft voor deze functie dan kan u contact opnemen met de secretaris van de vereniging, Rika Fluks, tel. 036 5228507 of 06 23711045. Met spanning wachten leden en bestuur op reactie.

Foto: Archief LOZ 2018

Advertentie