Zeewolde

Sinterklaas landt op dak In de Lichtkring

Vanwege de gezonken stoomboot kwam Sinterklaas dit jaar met het vliegtuig naar Nederland. En de 170 leerlingen van basisschool In de Lichtkring hadden geluk; de goedheiligman was met een parachute het toestel uitgesprongen en landde precies op het dak van hun schoolgebouw. Leerlingen, ouders en leerkrachten stonden op het plein om Sinterklaas zingend en dansend welkom te heten.

Hinke Makkinga, directeur van basisschool In de Lichtkring, hield de afgelopen periode goed contact met de kindervriend en zijn pieten. “De pieten waren met hun parachute boven op het ziekenhuis terechtgekomen, maar Sinterklaas lukte dat niet.” De pieten kwam per ambulance naar school, maar Sinterklaas ontbrak. “Ik mikte op het grasveld, maar op een gegeven moment kon ik niet meer sturen, waardoor ik op het dak van deze school terecht ben gekomen”, zegt Sinterklaas.

Sinterklaas landt op dak In de Lichtkring

Sinterklaas is blij dat hij weer met zoveel kinderen zijn verjaardag kan vieren. “Dit is en blijft de mooiste dag van het jaar. Het is een heel drukke dag, maar ik geniet er ieder jaar weer volop van. Nu ben ik op deze school en vanavond ga ik nog langs de huizen. Maar ja, dat houd je jong.” Ook Makkinga glundert. “Als je op het plein staat en even om je heen kijkt, zie je al die gezichtjes. Ja, daar kan ik zelf ook enorm van genieten.”

Een extra feestelijk tintje was de verjaardag van juf Annalies Kooistra, die op deze 5 december haar zestigste verjaardag viert. “Als klein kind mocht ik altijd bij Sinterklaas op schoot komen zitten omdat ik jarig was en als juf is het ook heel leuk, maar ook wel dubbel. Daarom vieren we mijn verjaardag vaak op een andere dag.” Maar vandaag niet. Grote stickers op de ramen verraden al dat ook juf Annalies in het zonnetje wordt gezet. “Ik had wel het vermoeden dat er iets stond te gebeuren, maar ik wist niet wat.” Juf Annalies en juf Astrid Lassche, die afgelopen zomer zestig werd, kregen speciale aandacht van Sinterklaas.

Vanavond mag Sinterklaas nog een heleboel schoenen vullen, maar daarvóór gaat hij ook al wat adressen langs. De kinderen die deze dag moeten missen omdat zij ziek zijn, krijgen thuis bezoek van de Sint en zijn pieten.

Advertentie